Bemanning

Custom Made Charters is ontstaan door van onze droom ons beroep te maken. André Gerth is de schipper, alle zaken aan dek vallen onder zijn verantwoording. Herma Ronda is co-schipper en gastvrouw, zij zorgt dat het onderdeks allemaal reilt en zeilt. Beiden zijn in het bezit van vaarbewijs I en II, Marcom A, stuurman Grote Zeilvaart en stuurman Kleine Handelsvaart.

DSC_0548

DSC_0073

Schipper

Mijn naam is André Gerth, geboren in 1963. Na mijn middelbare school heb ik mijn dienstplicht bij de Mariniers vervuld. Vervolgens ben ik de luchtvaart in gegaan. Na 10 jaar helikopter vliegen bij de Koninklijke Luchtmacht ben ik overgestapt naar passagiersvliegtuigen en ben uiteindelijk 8 jaar gezagvoerder geweest op een Boeing 757/767.

Daarna ben ik weer teruggekeerd op de helikopter (van MAA/ANWB) en heb 13 jaar lang het Mobiel Medisch Team met een trauma helikopter vervoerd. Na deze prachtige tijd ben ik gestopt met vliegen om mij volledig te richten op het zeilen.

In onze vrije tijd hebben Herma en ik de opleiding tot Grote Zeilvaart aan de Enkhuizer Zeevaartschool afgerond. Hiermee kunnen we officieel ook charter tochten naar het buitenland aanbieden. Maar ook in ons eigen land valt genoeg te beleven en genieten op het water.

Gastvrouw

In 1965 geboren als Herma Ronda in het Limburgse Weert. Na mijn middelbare school ben ik helikoptervlieger geworden bij de Koninklijke Luchtmacht. Dat werk heb ik ruim 21 jaar gedaan. Door uitzendingen en oefeningen was ik vaak van huis en daarom heb ik besloten dat het tijd werd voor een ander leven.

Mijn vrije tijd bracht ik op, aan, of onder water door.

In veel plaatsen op de wereld hebben we zeilschepen gehuurd, het lag dus voor de hand om van mijn hobby een beroep te maken.

Naast de navigatie ben ik verantwoordelijk voor het eten, drinken en verblijf aan boord. André en ik vormen samen de crew van Binky. Wij zijn er zeker van dat u zich welkom voelt bij ons aan boord.

DSC_0043